Kas

Druiven

In onze kas (6x3 m.) staan jaren oude blauwe druiven (ws. Boskoopse Glorie). Dit seizoen verwachten we de oogst van een pitloze rode druif, Suffolk Red. Hopelijk hangen in september de takken weer vol trossen. Bestel ze vast, of kom ze zelf in de kas plukken!


click voor huidig aanbod

Bladgroenten

Spinazie, sla.......

Niets zo lekker als spinazie vers uit de tuin. Proef de Hollandse spinazie in april en de Nieuwzeelandse later. Andere bladgroenten, zoals sla en paksoi, zijn we ook van plan te zaaien. We houden je op de hoogte. ( overzicht )


click

Tomaten en Paprika

Vlees- en Cherrytomaatjes

In de zomer zie je de grote vleestomaten en kleine cherrytomaatjes rood kleuren. Ze zijn heerlijk zoet, daar houden we van. We gaan dit jaar ook de Jalapeno-pepers proberen. Als de oogst slaagt en ze goed smaken, laten we het weten.( overzicht )


Fruit

Appels, pruimen en peren

In de tuin staan appelbomen, perenbomen, pruimenbomen en een kersenboom. Rond september zetten we er een ladder onder en begint het grote plukken. Wil je zelf een appeltaart, appelcompôte of pruimenjam maken, dan leveren de Bio Veggi Kids je het belangrijkste ingrediënt.


Bloemen

Dahlia's, Pioenen........

Een bos “echte” bloemen op je tafel is het mooist. We plukken een boeket bij elkaar van bijvoorbeeld dahlia’s, zonnebloemen, vrouwenmantel, lathyrus…Net wat er die dag in de tuin staat.


Knoflook en Sjalotten

Allerlei soorten

Smaakmakers uit eigen tuin, mmm. Vanaf juni tot augustus zijn de knofloken en sjalotten klaar voor consumptie. Na het eten van de knoflookgeur af? Bestel dan gelijk een bosje peterselie. Rauw wat peterselie eten en je hebt er geen last van.